2012-03-05

Gyvūnų globos paroda (JAV) - unikalus renginys dirbantiems prieglaudose

Jau kelis metus iš eilės „varvinu seilę“ į Gyvūnų globos parodos (Animal Care Expo) reklamas, kurias gaunu į savo el. pašto dėžutę. Tai didžiulė tarptautinė mokomoji ir praktinė paroda, vykstanti kasmet JAV ir skirta gyvūnų prieglaudų, kontrolės ir gelbėjimo tarnybų profesionalams bei savanoriams. Tad šį kartą savo tinklaraščio kampelį skiriu šiai parodai pristatyti.


Šių metų paroda jau 21-oji, tad lyginant su ankstesnėmis - pažanga turėtų būti didžiulė. Vien tai, kad ši paroda trunka ne dieną ir ne dvi, o visas keturias, jau rodo šį tą. Ir, atsivertus seminarų tvarkaraštį, akys raibsta nuo daugybės įdomių temų, skirtų parodos lankytojams. Ateini ir mokaisi, daliniesi patirtimi, bendrauji su bendraminčiais. Kas galėtų būti geriau tokiame darbe nei kad nuolatinis bendradarbiavimas, dalinimasis žiniomis ir naujovėmis, o galų gale - netgi bendravimas. Niekada ten nebuvau, tad negaliu pasakyti tiksliai, bet nujaučiu, kad tokioje parodoje turėtų būti ypatinga atmosfera ir malonumas vėl ir vėl kasmet susitikti su žmonėmis, kurie kaip ir tu - paskyrė savo gyvenimą gyvūnų globai ir gerovei. Lyginant su situacija Lietuvoje, kur vietoj gyvūnų globėjų būrimosi vyrauja skaldymasis, tai būtų kardinalus skirtumas.
Seminarų temos apima viską, kas susiję su gyvūnų prieglaudomis, pradedant jų projektavimo subtilybėmis, vadyba, paramos paieška, darbo su savanoriais aspektais ir Facebook'o, kaip viešųjų ryšių instrumento, pasitelkimu į pagalbą, baigiant gyvūnų priežiūra ir pasirengimą ypatingiems atvejams, pavyzdžiui, kaip ieškoti naujų namų žiaurų elgesį patyrusiems gyvūnams, seminaras apie gyvūnų sterilizaciją ir t.t. Pilną šių metų (2012) temų sąrašą anglų kalba rasite čia: http://www.animalsheltering.org/training-events/expo/2012-expo-schedule.pdf.
Na, o apie parodą daugiau sužinosite, apsilankę Animal Care Expo puslapėlyje.
Nuoširdžiai tikiuosi, kad kas nors ir iš mūsų gyvūnų prieglaudų atstovų artimiausioje ateityje suras galimybę nuvykti į šią parodą ir pasisemti daugybės žinių iš prieglaudose dirbančių specialistų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą