2012-02-20

Projektas „Kam to reikia?“

Kažkaip neseniai mano galvoje iškilo klausimas - kaip galima būtų sudominti vaikus mokykloje mokomais dalykais ir kokia nors įdomesne veikla nei kad bukas televizoriaus žiūrėjimas bei paprastas dykinėjimas? Tada aš pagalvojau, kad galima būtų supažindinti vaikus su įvairių specialybių žmonėmis, kurie parodytų, ką jie veikia, kokios žinios ir įgūdžiai reikalingi jų darbui, kas jame laukia įdomaus. Tai plėstų ir vaiko akiratį, ir galbūt netgi padėtų jam už kažko „užsikabinti“, daugiau domėtis kokia nors sritimi, atsirastų nauji siekiai. Ir štai - tarsi kažkas būtų perskaitęs mano galvoje pastaruoju metu besisukiojusias mintis ir jas įgyvendinęs - sužinojau apie naują projektą „Kam to reikia?“.
Buvau maloniai nustebinta, kad ši idėja įgyvendinama tokiu aukštu lygiu, ir nors kol kas projekto dalyvių dar nedaug, bet nuoširdžiai tikiu, kad viskas dar priešaky, ir jis taps populiarus visoje Lietuvoje. Taip pat pasidžiaugiau, kad į jį įsitraukė net pora mano pažįstamų žmonių - tiek mokytojų, tiek verslo atstovų.
Na, o tuo pačiu kilo naujų minčių - juk į šį projektą galėtų įsitraukti ir gyvūnų mylėtojai! Tad, mielieji, jei jūs dirbate ar savanoriaujate gyvūnų prieglaudose, veisiate gyvūnus, dirbate veterinarijos gydytojais ar vaistininkais, turite savo zooprekių parduotuvę - kodėl gi nepapasakojus apie savo veiklą vaikams? Tai būtų puikus būdas skleisti mokiniams teigiamą požiūrį į gyvūnus, paskatinti galvoti apie gyvūnų globos ir kitas opias problemas, susijusias su gyvūnais bei atsakingu jų auginimu. Taip biologijos, o gal ir kitų dalykų pamokos vaikams taptų žymiai įdomesnės ir patrauklesnės! Norintieji registruokitės svetainėje: http://www.kamtoreikia.lt.
Projekto pristatymas bei pavyzdžiai, kaip galėtų atrodyti pamokos: http://www.youtube.com/watch?v=1P3Z414iadI
Labai lauksiu ir jūsų komentarų - idėjų, pamąstymų, o gal net ir atsiliepimų iš tų, kas jau užsiregistravo ar netgi sudalyvavo pamokoje :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą